TOP

Opći Uvjeti korištenja

1. Područje primjene
1.1 Uvjeti korištenja se primjenjuju za sve dostave potrošaču sa strane FILATI eCommerce GmbH.
1.2 Kupci su potrošači po definiciji Austrijskih Zakona o zaštiti potrošača (KSchG), to znači fizičko ili pravno lice koje nije preduzetnik. Preduzetnik je lice za koga je komercijalna transakcija dio rada njegovog preduzeća. Preduzeće je svaka organizacija samostalnog i ekonomskog rada, iako nije usmjereno na postizanje profita. Pravno lice javnog prava uvijek prestavlja preduzeće.

2. Ugovorni partner
2.1 Kupoprodajni ugovor se sklapa sa FILATI eCommerce GmbH.

3. Ponuda i zaključenje ugovora
3.1 Prezentacija proizvoda na web stranici ne predstavlja pravno obavezujuću ponudu, nego poziv za narudžbu. FILATI eCommerce GmbH ne garantuje za greške na internet stranici.
3.2 Kada kliknete na dugme narudžbe obavezno naručujete robu koja se nalazi u košarici. Po izvršavanju narudžbe dobijate e-mail u kojem vas obaviještavamo da je narudžba primljena, ali to ne znači da je ugovor prihvaćen. Prihvatanje ugovora možemo poslati sa drugim e-mailom ili sa isporukom robe u roku od dva dana.
3.3 Mogući jezici za zaključenje ugovora su njemački i engleski jezik.
3.4 Sporazumni tekst se memoriše u našem sistemu. Opće uvjete korištenja možete u svako vrijeme naći na našoj internet stranici. Podatke narudžbe i Opće uvjete korištenja će mo vam također poslati e-mailom. Nakon završetka narudžbe vaši podatci neće biti dostupni na internet stranici za zaštitu bezbjednosti.

4. Pravo na povlačenje narudžbe i otkazivanje ugovora
4.1 Kupac može otkazati ugovor u roku od četrnaest radnih dana.

Download Formular: za otkazivanje ugovora

POČETAK INSTRUKCIJE ZA OTKAZIVANJE UGOVORA

Pravo na otkazivanje ugovora
Kupac ima pravo da otkaže ugovor, ne navodeći za to razlog, u roku od četrnaest dana.

Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac, ili treći u njegovom imenu primio proizvod.

Da bi otkazali ugovor, molimo vas da nas prethodno informišete o vašoj odluci e-mailom ili poštanskim putem na jednu od slijedećih adresa:

FILATI eCommerce GmbH
Dreisesselstr. 43
94110 Wegscheid
Njemačka
office@filati.ba
Tel.: +49 8592 40 80 988
ili FILATI eCommerce GmbH
Walchshoferweg 26
4121 Altenfelden
Austrija
office@filati.ba
Tel.: +43 7282 217 77

Imate mogućnost da koristite naš formular za otkazivanje ugovora, ali to nije neophodno.

Važno je da je izjava o raskidu ugovora poslana prije isticanja roka.

Posljedice raskida ugovora
U slučaju da korisnik raskine ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke (osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena), bez odgađanja, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada FILATI eCommerce GmbH primi korisnikovu odluku o raskidu ugovora. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca FILATI eCommerce GmbH može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Dužni ste predati robu ili je poslati na našu adresu bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada ste FILATI eCommerce GmbH uputili svoju odluku o raskidu ugovora. Važno je da je roba poslana prije isticanja roka. Troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe, koje je rezultat rukovanja robom. Osim onog rukovanja koje je bilo potrebno za utvrđivanje karaktera, obilježja i funkcionalnosti robe.

KRAJ INSTRUKCIJE ZA OTKAZIVANJE UGOVORA

5. Cijene i troškovi dostave
5.1 Cijene navedene u ponudi prodavača su fiksne, konačne cijene koje uključuju PDV i druge komponente cijene u Evrima.
5.2 Troškovi dostave nisu uračunati. Detaljnije informacije možete naći kod ponuda.
5.3 U slučaju uvoza u države van Evropske unije mogu nastati uvozni porezi, koje plaća kupac. Iznos poreza ovisi o carinskom području. Kupac je odgovoran za pravilnu carinsku deklaraciju. Uvozni troškovi nisu dio dostavnih troškova.
5.4 PDV se ne oporezuje na izvoz u zemlje izvan Evropske unije.

6. Uvijeti dostave i isporuke
6.1 Dostavljamo širom svijeta.
6.2 Podizanje robe nije moguće, roba se dostavlja.
6.3 Trudimo se da se roba, koja je naručena prije 12:00 (UTC+01:00) sati, preda dostavljaču još u isti dan. U slučaju da je dogovoreno plaćanje unaprijed, uplata treba da pristigne na naš račun do 12:00 sati. Dostavni dani su od ponedjeljka do petka (radnim danima). Izuzetak je roba sa zakašnjenjem u proizvodnji.
6.4 U slučaju da nam nije u mogućnosti isporučiti sve kupljene proizvode od jednom, onda možemo izvršiti parcijalne isporuke na naš račun, ukoliko je za kupca podnošljivo.
6.5 Ukoliko roba nije na raspolaganju, zato što nam dobavljač ne može dostaviti robu (bez naše krivice), FILATI eCommerce GmbH može odustati od ugovora. U tom slučaju bi odmah obavijestili kupca i predložili mu adekvatan proizvod. Ako ne postoji adekvatan proizvod ili kupac nije voljan da mu se dostavi uporediva roba, onda bi se izvršio povrat novca, koji je od njega primljen.

7. Odgovornost i prevoz
7.1 Odgovornost oštećenja i nestanka robe prelazi na kupca preuzimanjem robe.
7.2 U slučaju narudžbe, ukoliko kupac odabere drugu vrstu isporuke, a ne najjeftiniju standardnu isporuku ponuđenu od FILATI eCommerce GmbH, odgovornost (7.1) prelazi na kupca, kad se roba preda u otpremu.
7.2.a Ukoliko kupac nije potrošač po definiciji Austrijskih Zakona o zaštiti potrošača (KSchG) onda odgovornost (7.1) prelazi na kupca dok se roba preda u otpremu.
7.3 Ukoliko kupac ne primi robu na vrijeme, on od tog trenutka snosi odgovornost oštećenja ili nestanka robe.

8. Plaćanje
8.1 Plaćanje možete izvršiti putem predračuna, PayPal-om, elektronskog bankarstva, eps-transferom ili kreditnom karticom.
8.2 Ukoliko izaberete plaćanje putem predračuna, poslati ćemo vam naš broj bankovnog računa sa potvrdom narudžbe. Iznos računa se treba uplatiti na naš broj bankovnog računa u roku od 14 radnih dana. Ukoliko ne primimo iznos u tom roku, pretpodsavljamo da ste otkazali ugovor (storno).
8.3 Ukoliko izaberete plaćanje putem kreditnom karticom iznos se odbija sa vašeg računa direktno sa završetkom naručivanja.

9. Zadržavanje prava vlasništva
9.1 Zadržavamo pravo vlasništva dok se iznos narudžbe ne plati u potpunosti.

10. Reklamacija
10.1 Reklamacija naručenih proizvoda se može podnijeti u roku od 90 dana. Za narudžbe iznad €40,- iz Njemačke i Avstrije, možete zatražiti bezplatnu etiketu za reklamaciju putem e-maila . Ako je cijena narudžbe niža od € 40,- isto možete zatražiti etiketu za reklamaciju, ali u tom slučaju nastaju troškovi od € 3,50 za povratak pošiljke, to važi isključivo za narudžbe iz Avstrije i Njemačke.
10.2 Novac (ne uračunavši troškove za dostavu) vam možemo vratiti kao kupon-kod putem e maila, koji možete koristiti za novu narudžbu ili ako želite, povrat novca može biti izvršen na isti način na koji ste izvršili uplatu, ili na navedeni broj vašeg bankovnog računa.

11. Garancija
11.1 Za proizvode u našoj web trgovini postoje zakonska prava garancije.

12. Zaključni uvjeti
12.1 Ako pojedinačne odredbe ugovora sa kupcem, uključujući i ove Opće uvjete korištenja, postanu nevažeće u cijelosti ili djelimično, to neće uticati na valjanost preostalih odredbi. Potpuno ili djelimično nevažeća odredba, biće zamjenjena odredbom koja će biti što bliža ekonomskoj svrsi nevažećoj odredbi.